Događanja i predstave na ledu

Edukativno – zabavno – znanstvena predstava za djecu ‘Ti i Ja – znanstvenika dva’ na ledu

subota, 03.12.2016. u 17 sati
clip_image003-tile
Priča prati prijateljstvo dječaka Ja i djevojčice Ti koji se upoznaju na neobičan način te zajedno kreću u potragu za blagom. Zadatci i prepreke na koje nailaze nisu nimalo laki, no uz hrabrost i upornost, kroz igru, rješavaju sve znanstvene zadatke, geografske zagonetke i kemijske pokuse koji su se našli kao prepreka na njihovom putu.
U predstavi glume Ana Maria Štefanac i Miro Čabraja, ujedno i redatelj predstave, ostatak autorskog tima čine kostimografkinja Lora Vran, scenograf Pietro Boban, skladatelj Ozren K. Glaser i savjetnica za dječju psihologiju Antonia Ćosić.

Dan u laboratoriju malog znanstevnika

subotu, 17.12.2016. u 17 sati
15578154_1045696725558780_4935450400810560142_o
Adventsko klizalište by Žuti Mačak priprema još jedno iznenađenje iz svoje čizmice blagdanskih darova ispred glavnog ulaza u Arena centar.
Kako izgleda “Dan u laboratoriju malog znanstvenika” i mnoge druge zanimljivosti, otkrijte s vašim mališanom u istoimenoj predstavi i tematskoj radionici “Znanstveni mix” u subotu, 17. prosinca, od 17 sati. Što to znanstvenici rade, moći će iz prve ruke iskusiti svi mališani na ledu, a njima će se pridružiti Žuti Mačak i Salvitov zeko iz tvrtke Salvus, koja je svojim sponzorstvom podržala ovu znanstvenu družinu.
Povedite svoje male znanstvenike, a Žuti Mačak će iskemijati još jedan nezaboravan provod na ledu.

Bembo i prijatelji s Djedom Mrazom

srijeda, 28.12.2016. u 17 sati
Predstava je osmišljena kao zabavni kolaž glazbenih, pantomimskih, plesnih i glumačkih točaka. Glavni je lik dobri dječak iz svemira Bembo kojega na planetu Zemlji dočekuju prijatelji i zajednički, kroz igru, jedni od drugih uče. U predstavi koja traje oko 40 minuta sudjeluje i publika.
Susret Bemba i prijatelja osmislio multimedijalni umjetnik Željko Zorica (1957. – 2013.) sa suradnicima, a premijerno je izvedena u Zagrebu u svibnju 2005. Godine.
Željko ju je opisao kao: „edukacijsko-zabavni šareni kolač koji reda glazbene biskvite, pantomimsku filu, plesnu čokoladu i i glumačku vaniliju. Tijekom klopanja, u nekim njenim dijelovima sudjeluju i mali i veeeliki kušači“.
U verziji Bembo i prijatelji protiv mina, djecu strarije vrtićke dobi i školarce od 1. do 4. razreda osnovne skole (i neke petaše) podučavamo sigurnom ponašanju u blizini minsko-eksplozivnih sredstava.